Skip to main content

Subsidiemogelijkheden MKB bedrijven bij plaatsing MBO-stagiaire(s)

Geschreven op dinsdag 26 januari 2021

Vanwege de coronacrisis zijn er grote zorgen over het aantal (kwalitatieve) stageplaatsen en leerbanen voor MBO-studenten. Op dit moment zijn nog 4000 MBO-studenten uit de regio Rijnmond op zoek naar een stageplaats.

Voor MBO-studenten is leren in de praktijk een cruciaal onderdeel van de opleiding om zo hun vak te leren. De impact van Corona op stages en leerbanen voor MBO-studenten is enorm. Het MKB is een belangrijke ‘leverancier’ van stageplekken, maar is ook hard getroffen door Corona, waardoor het minder makkelijk is voor deze werkgevers om stageplekken aan te bieden. Het werk kan niet of onvoldoende worden uitgevoerd, er is druk op personeel en vaak te weinig begeleidingstijd.

Momenteel is de grootste stijging van de tekorten te zien in beroepen zoals: Verpleegkundige individuele gezondheidszorg, MBO-verpleegkundige, helpende zorg & welzijn, (assistent) verkoper, expert IT & devices, kok, medewerker, coördinator of manager in (haven) logistiek, leidinggevende travel en hospitality, assistent constructie, juridisch administratief medewerker en medewerkers sport & bewegen.

Financiële vergoeding

MKB Rotterdam Rijnmond wil werkgevers uit de sectoren waar sprake is van een tekort aan stageplaatsen daarom een éénmalige financiële vergoeding uitkeren van max € 1.000,- per bedrijf.

Deze vergoeding kunnen de bedrijven gebruiken voor de begeleiding van stagiaires of voor het uitkeren van een stagevergoeding aan de stagiaires. Op deze manier kunnen de MBO-studenten die dit zo hard nodig hebben toch een stageplek krijgen.

Voor wie is de subsidie bestemd

  • Voor bedrijven uit de regio Rotterdam Rijnmond die (BOL) MBO-stageplaatsen willen aanbieden.
  • Hoeveel bedraagt het subsidiebedrag: € 1.000,- per bedrijf.
  • Neem contact op met MKB Rotterdam Rijnmond via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel met 010-2620375.