Skip to main content

Digitaliseringsvoucher voor Capels MKB

Geschreven op vrijdag 01 oktober 2021

Capelse ondernemers kunnen vanaf 1 oktober 2021 gebruikmaken van subsidie in de vorm van een voucher. De digitaliseringsvoucher is een regeling om de retail en horeca te stimuleren om te digitaliseren. 

Wethouder Economie Harriët Westerdijk is blij dat de aanvraag voor deze subsidie werd goedgekeurd door de Provincie: “Als gemeente willen we investeren in een sterk Capels midden- en kleinbedrijf. De coronamaatregelen hebben voor sommige ondernemers grote financiële gevolgen gehad, en nog steeds. Het is fijn dat we op deze manier ondernemers kunnen helpen om hun bedrijf (verder) te digitaliseren.”

Voorwaarden
De regeling is specifiek bedoeld voor het kleinere MKB, dus voor ondernemingen met minimaal 1 en maximaal 49 werknemers. De voucher kan worden gebruikt voor maximaal 50% van de kosten van de verbetering van de digitalisering en kent een minimumbedrag van € 1.000 en een maximumbedrag van € 2.500 per onderneming.

Om te voldoen aan de regeling moet de onderneming primair actief zijn binnen de detailhandel, horeca of persoonlijke verzorging, een fysieke vestiging in Capelle en minimaal 1 tot maximaal 49 werknemers hebben.

Een ondernemer kan de voucher inzetten voor verschillende digitaliseringsdoelen, bijvoorbeeld het starten of verbeteren van online (verkoop) activiteiten, het aanschaffen van een online CRM-, boekings- of reserveringsysteem of het digitaliseren van interne bedrijfsprocessen.

Aanvragen
Ondernemers die aan bovengenoemde voorwaarden voldoen kunnen de digitaliseringsvoucher aanvragen via de pagina 'mkbvoucher'.
De subsidieregeling start op 1 oktober en loopt tot 31 oktober 2022, of totdat het subsidieplafond van €66.000 is bereikt. Hiermee kunnen minimaal 26 en maximaal 66 Capelse ondernemers geholpen worden.