Skip to main content

Masterclass Big Green Egg o.l.v. BBQ-expert Richard van Dijk

  • dinsdag 18 april 2023
  • Maxim's Events

Op dinsdag 18 april 2023 vond de Masterclass Big Green Egg plaats, georganiseerd door ENC voor haar leden. De Masterclass werd geleid door BBQ-expert Richard van Dijk en vond plaats in de buitenlucht op een zonnige dag bij Maxim's.

De Masterclass begon met een korte introductie van Richard van Dijk, waarbij hij uitlegde dat de Big Green Egg niet zomaar een barbecue is, maar een veelzijdige outdoor-kookmachine die kan worden gebruikt voor grillen, roken, bakken en meer. Vervolgens gaf hij een demonstratie van hoe de Big Green Egg werkt en hoe je hem optimaal kunt gebruiken.

Tijdens de Masterclass werden verschillende gerechten bereid, waaronder hamburgers, spareribs, bavette en groenten. Richard van Dijk gaf gedetailleerde instructies over hoe elk gerecht moest worden bereid en gaf tips over hoe je de Big Green Egg het beste kunt gebruiken om het maximale uit je gerechten te halen.

Een van de hoogtepunten van de Masterclass was het bereiden van de spareribs. Richard van Dijk legde uit hoe je de spareribs moet voorbereiden en marineren voordat je ze op de Big Green Egg legt. Vervolgens liet hij zien hoe je de spareribs langzaam kunt roken op de Big Green Egg, waardoor het vlees mals en sappig blijft. De spareribs waren absoluut heerlijk en zorgden voor een geweldige smaakervaring.

Een ander hoogtepunt was het bereiden van de bavette. Richard van Dijk legde uit hoe je de bav ette moet kruiden en vervolgens op de Big Green Egg moet grillen. Door de bavette op een hoge temperatuur te grillen, bleef deze sappig en smaakte hij heerlijk.

Tijdens de Masterclass was er ook voldoende tijd om vragen te stellen aan Richard van Dijk over het gebruik van de Big Green Egg en het bereiden van verschillende gerechten. De sfeer was ontspannen en informeel, waardoor de deelnemers zich op hun gemak voelden om vragen te stellen en hun ervaringen te delen.

Al met al was de Masterclass Big Green Egg een geweldige ervaring voor de ENC-leden. Richard van Dijk was een uitstekende instructeur en zijn passie voor BBQ kwam echt tot uiting tijdens de Masterclass. De deelnemers hebben veel geleerd over het gebruik van de Big Green Egg en het bereiden van heerlijke gerechten op deze veelzijdige outdoor-kookmachine.

Fotografie: Henk Goudberg