Skip to main content

Masterclass Mission Command

  • dinsdag 20 februari 2018
  • van Ghentkazerne

Laat u inspireren door de leiderschapsstijl bij de Mariniers waar de korpswaarden Verbondenheid, Kracht & Toewijding centraal staan.

Deze masterclass werd verzorgd door luitenant-kolonel der Mariniers Jan ten Hove, Commandant Van Ghentkazerne.

Met succes inspireerde hij al eerder het management van verschillende grote nationale en internationale bedrijven zoals Grohe (Europe), Wal Mart, Heineken (West and East Africa), Bacardi (Global), Kenya Airways, NFL (USA), BCC (UK), Erasmus College Haarlem, BAM, YASK, Directie Veiligheid Rotterdam enz.

Mission Command
Als geen ander is Jan ten Hove in staat om helder uiteen te zetten hoe hij en zijn mannen onder levensbedreigende omstandigheden, gevaarlijke missies uitvoeren en dit tot een goed resultaat weten te brengen. Belangrijke basis daarvoor vormen de juiste opleiding en training voor de manschappen, heldere verantwoordelijkheden en het signaleren van problemen, zowel van de vijand als van de situatie waarin de eenheid verkeert om daarbij de juiste oplossingen te bedenken. En van hoog tot laag zit het tussen de oren geramd: het teambelang staat altijd boven het individu in het volbrengen van de missie. Dit alles staat in hun geheugen gegrift en wordt gesymboliseerd door de Blauwe Baret. Het maakt allemaal deel uit van de Korpsgeest en de Korpswaarden Verbondenheid, Kracht & Toewijding van het Korps Mariniers.

Verder maakte Jan ten Hove tijdens de masterclass duidelijk wat de kenmerken zijn van dit type leiderschap binnen zijn (Marine-) organisatie en hoe zij hun mensen fysiek én mentaal voorbereiden op elke denkbare missie onder de meest uiteenlopende omstandigheden. Juist dát vormt een belangrijke voorwaarde voor de motivatie, betrokkenheid, prestaties en productiviteit van medewerkers. De onderneming voert een andere koers dat tot betere resultaten gaat leiden.
Jan ten Hove zorgde ervoor dat de deelnemers van deze Inspiratie Masterclass Leiderschap naar huis gingen met nieuwe inzichten om anderen te stimuleren en te inspireren.