Actieplan corona: “Samen sterker” vastgesteld

Geschreven op vrijdag 12 november 2021

De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel heeft het Actieplan corona: “Samen sterker” vastgesteld. Met dit actieplan draagt de gemeente bij aan een veerkrachtig Capelle, dat klaar is voor de toekomst na corona. Capelle krijgt ook een Herdenkingslaantje langs de IJssel. Burgemeester Peter Oskam: “Het Herdenkingslaantje stimuleert het gebruik van de buitenruimte en draagt bij aan rouw- en verliesverwerking van deze voor veel Capellenaren nare corona-periode.”

Onzekere tijden

Elke Capellenaar heeft de gevolgen ondervonden van de coronacrisis en heeft daar tot op de dag van vandaag mee te maken. Klein of groot; impact is er voor iedereen. Burgemeester Peter Oskam: “Het actieplan is tot stand gekomen in onzekere tijden. We begonnen met het plan toen er nog een avondklok en een lockdown was, daarna kwamen we in een fase waarin steeds meer maatregelen werden afgeschaald, en inmiddels zijn er helaas weer meer maatregelen nodig nu de besmetting weer oplopen. Toch vinden we het goed om nu terug te blikken, te leren en vooruit te kijken naar wat de komende periode wél kan.”

Breed scala aan acties

In het actieplan staan acties die, als de coronasituatie het toelaat, het komende jaar uitgevoerd kunnen worden. Zo wordt er voor Capelse kinderen en jongeren de komende jaren intensief samengewerkt met scholen. Met extra inzet op hun brede ontwikkeling met acties om onderwijsachterstanden in te halen, met een leesoffensief, coaching voor jongeren die het zwaar hebben en inzet om doorstroom van jongeren naar stages en werkmogelijk te maken. Ook worden er ontmoetingsactiviteiten georganiseerd die de sociale samenhang en de gezondheid van Capellenaren versterken. Van buurt- en bankgesprekken, sportactiviteiten, tot culturele activiteiten. Andere acties zijn gericht op financiële zekerheid, ondernemers, openbaar vervoer, en zorg en hulp voor kwetsbaren.

Herdenkingslaantje

Burgemeester Peter Oskam namens het Capelse college: “Het is duidelijk dat het gebruik van de buitenruimte tijdens de coronacrisis is toegenomen. Daarom willen we het buiten ontmoeten blijven stimuleren. Daarvoor moeten we de buurten schoon en veilig houden net als het ‘groen (natuur) en blauw (water)’. We maken ook een Herdenkingslaantje langs de IJssel. Dat stimuleert niet alleen het gebruik van de buitenruimte, maar draagt ook bij aan rouw- en verliesverwerking van deze voor veel Capellenaren nare periode.”

Te downloaden:

Infographic actieplan corona.pdf (303,75 KB)
Capelse coronamonitor.pdf (1,64 MB)
Actieplan corona Samen sterker.pdf (1,29 MB)
Actieplan corona in één oogopslag.pdf (623,25 KB)

Powered by