Capelse subsidieregeling voor corona toegangscontrole

Geschreven op woensdag 22 december 2021

Het Capelse college heeft een extra coronasubsidieregeling vastgesteld. Ondernemers en verenigingen kunnen financiële steun aanvragen waarmee (een deel van) de gemaakte kosten voor de controle van het coronatoegangsbewijs worden gecompenseerd. Capelse organisaties kunnen per locatie éénmaal een subsidie aanvragen tot een maximum van € 3.850 euro. Voor de regeling in Capelle is maximaal € 173.349,- beschikbaar. Meer informatie is te lezen op de site van de gemeente Capelle aan den IJssel. Aanvragen kunnen via de website van de gemeente Capelle worden gedaan vanaf 3 januari t/m 31 januari 2022. Daarbij geldt, op-is-op.

Sinds september 2021 controleren diverse sectoren (horeca, sport, musea en theaters) bezoekers op het bezit van een geldig coronatoegangsbewijs . Dit als controlemiddel om te weten of gasten gevaccineerd en/of genezen zijn van corona. Om daarmee het aantal corona-besmettingen een halt toe te roepen. De Rijksoverheid heeft in november het aantal sectoren dat deze controles moet uitvoeren verder uitgebreid.

Op-is-op

Voor de kosten die ondernemers, organisaties en verenigingen tussen 22 september en 31 december 2021 hebben gemaakt is er nu de mogelijkheid om met terugwerkende kracht een subsidie aan te vragen. Het gaat om een tegemoetkoming in de loon- en materiaalkosten. Een aanvraag kan worden ingediend vanaf 3 januari t/m 31 januari 2022. Het totale subsidiebudget voor Capelle aan den IJssel is € 173.349,-. Als het bedrag op is, dan stopt de regeling, dus op-is-op. De toekenning van de bedragen gebeurt op volgorde van binnenkomst.

Powered by