Skip to main content

MAX Capelle nieuwsbrief mei 2022

Geschreven op maandag 16 mei 2022

Na de start met de ritten in april 2019 met 2x MAX Mobiel hebben we grote stappen gemaakt. Uitgangspunt was om de tijd te nemen voor de doelgroep die wordt vervoerd.

Resultaten 2022

2019 - 417 ritten
2020 - 989 ritten
2021 - 2528 ritten
2022 - 300 per maand (!!)

Niet haasten, maar kwali”tijd” leveren.

Het aantal ritten neemt nog steeds toe, we zitten nu op gemiddeld 300 ritten per maand. Een super resultaat. Maar: Er zitten nog steeds eenzame Capellenaren die we moeten bereiken. Met MAX Capelle zijn we, ism de lokale sociale stichtingen, tehuizen, buurthuizen, de bibliotheek en de gemeente Capelle aan het kijken hoe we dit kunnen realiseren.

Ook financieel gaat het voor de wind met MAX Capelle, met dank aan oa het Denk en Doe Mee! fonds. Op korte termijn kunnen we ook een mooie, nieuwe, sponsor melden.

We zoeken nog altijd vrijwilligers

- om te rijden
- om de ritten te plannen

Bent u geïnteresseerd of weet u iemand in uw omgeving:

bel 06-53383374

MAX Capelle rijdt elke werkdag, met de MAX Mobiel, tussen 9 en 17 uur. MAX Capelle zoek enthousiaste vrijwilligers die door de week gehele dagen of halve dagen willen rijden in de MAX of, vanuit de the Point in de Koperwiek willen plannen. MAX Capelle levert hiervoor alle apparatuur.

Belletering the POINT

De samenwerking met de Koperwiek is een nieuwe fase ingegaan . 3x MAX Mobiel zijn beletterd met de kleuren van the POINT. Een plek binnen de Koperwiek waar de klant optimaal wordt geholpen. Hier kunt u een naaiatelier, een pin automaat, pakketdienst en een MAX Mobiel balie vinden.

MAX Capelle balie the POINT

Met trots kunnen we melden dat we een mooie balie hebben binnen the Point. Op deze plek zitten onze planners, spreken alle geïnteresseerden in de MAX en kunnen ook direct ritten boeken. Een mooi initiatief met dank aan Linda Kleij, assetmanager van de Koperwiek

Het betekent tevens, dat we vanaf 1 augustus as geen gebruik meer maken van de unit in de Koperwiek.

MAX Capelle lid geworden van het ENC

Met de Stichting zijn we lid geworden van het Economisch Netwerk Capelle. Een belangrijke ondernemersvereniging binnen Capelle. De eerste bijeenkomst was meteen succesvol, een nieuwe sponsor en geïnteresseerden om te gaan rijden in de MAX.

Update bestuur

MAX Capelle is 2022, zoals al gemeld, goed begonnen. Met meteen bijna 300 ritten in januari en een financiële ondersteuning van wederom de Koperwiek en het Denk en Doe Mee! fonds, zijn er voor het bestuur alle mogelijkheden en voorwaarden geschapen om dit project verder uit te breiden.

Een 4e MAX is daar een goed voorbeeld van. De vraag groeit per dag en we kunnen gelukkig melden dat we weer nieuwe vrijwilligers hebben kunnen toevoegen aan het top team.

Met trots kunnen we melden dat we in april een groot onderdeel waren van de opening van the Point. Hierbij waren vele vrijwilligers aanwezig en hebben ook de drie dames die wij regelmatig rijden/reden genoten.

Al met al een mooie start van 2022 en wij kijken met veel plezier uit naar het vervolg.

Sponsors

Bent u als bedrijf of ondernemer geïnteresseerd en wilt u meedoen aan dit project, bel 0653383374 of mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Als bedrijf zijn er diverse mogelijkheden om dit te doen, van de MAX in bedrijfskleuren tot een anonieme storting van een bijdrage.

Stichting MAX Capelle

Het aanbieden en verzorgen van flexibel (elektrisch) vervoer op maat, binnen de grenzen van Capelle aan den IJssel (inclusief het IJsselland ziekenhuis), voor personen die moeilijk ter been zijn, eenzaam zijn of niet achter de voordeur vandaan komen

Rijtijden: Maandag t/m vrijdag 9 – 17 uur

Reserveren van een rit/ritten: 0645274886

Kosten per rit: € 1

Heeft u vragen of wilt u meer informatie: www.maxcapelle.nl of bel 0653383374