TEK-voorwaarden definitief

Geschreven op vrijdag 21 april 2023

De Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK) is op 28 februari 2023 gepubliceerd in de Staatscourant. Dit betekent dat alle voorwaarden van de regeling nu definitief zijn. Vanaf 21 maart is de regeling open voor aanvragen. Ondernemers die in aanmerking willen komen voor deze tegemoetkoming kunnen zich melden.

Voorwaarden
De regeling loopt tot en met 2 oktober 2023, 17.00 uur. Om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming moeten ondernemers aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet de onderneming energie-intensief zijn, moet het om een mkb-onderneming gaan, moet het bedrijf in Nederland gevestigd zijn en uiterlijk op 31 december 2022 ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel (KVK). Ook moet er een zakelijk energiecontract op naam van de onderneming staan.

Voorbereiding
Ondernemers die denken in aanmerking te komen voor de TEK-regeling, wordt geadviseerd om hun aanvraag goed voor te bereiden. Dit kan door te controleren of zij aan alle voorwaarden voldoen en hun inlog te regelen. Ondernemers kunnen inloggen met eHerkenning niveau 3 met machtiging 'RVO diensten op niveau eH3' (of hoger). Zzp'ers of ondernemers met een eenmanszaak die als eigenaar geregistreerd staan bij KVK, kunnen ook inloggen via DigiD. Het is belangrijk om te weten dat het aanvragen van eHerkenning of DigiD enkele dagen kan duren.

Tijdelijke oplossing
Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kunnen ondernemers meer informatie vinden over de mogelijkheden om hun energieverbruik structureel te verlagen of zelfs een deel van hun eigen energie op te wekken. 

Powered by