Skip to main content

Terugblik symposium circulaire kansen voor Capelse ondernemers

Geschreven op donderdag 07 oktober 2021

“Er zijn volop economische circulaire kansen voor Capelse bedrijven!”, zo opende wethouder Harriët Westerdijk de bijeenkomst over circulaire economie op 5 oktober, voorafgaand aan de maandelijkse bijeenkomst van het Economisch Netwerk Capelle (ENC).

Dat circulaire economie verder gaat dan recycling en dat het verzilveren van de circulaire kansen alléén mogelijk is d.m.v. samenwerking, dat waren wel de unanieme conclusies van de energieke bijeenkomst.

Op uitnodiging van het ENC presenteerde de gemeente haar visie op circulaire economie en gaf diverse voorbeelden van samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Soms hoog over, zoals in het samenwerkingsverband met de Provincie Zuid Holland, de MRDH en milieudienst DCMR, maar ook heel praktisch en concreet door jonge Capelse duurzame ondernemers het podium te geven.

Zo waren daar het bedrijf Potjes en Deksels, met hun concept van de ‘afvalvrije kruidenier’ en het bedrijf Uppiesdesign, dat zich richt op duurzame vormgeving en productontwerp. Drie jonge Capelse ondernemers met hun duurzame en circulaire hart op de juiste plaats.

Ook afvalinzamelaar en gemeentelijk partner Irado presenteerde twee duurzame oplossingen voor bedrijfsafval, voor de zakelijke markt.

Bureau Cirkellab gaf toelichting op het economisch onderzoek dat zij momenteel in opdracht van de gemeente Capelle aan den IJssel uitvoert. Hierbij wordt onderzocht wat de circulaire bedrijfsmatige kansen  zijn van het Capelse bedrijfsleven. Cirkellab presenteerde de onderzoeksaanpak en riep bedrijven op, zich de komende weken nog te melden ten behoeve van het onderzoek.

Dus heeft uw bedrijf, bedrijfstak, of bedrijventerrein ideeën m.b.t. afval, grondstoffenstromen of deeleconomie, of loopt u bij circulaire oplossingen die u ziet tegen drempels aan, neemt u dan contact op. Projectleider circulaire economie, George Derksen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  brengt u dan in contact met onderzoeksbureau Cirkellab.

Al met al was de bijeenkomst een energieke uitwisseling van kennis over de circulaire economie tussen Capelse organisaties, met veel uitdagende gesprekken en nieuwe connecties.

Met dank aan het ENC voor deze mogelijkheid, zien wij uit naar toekomstige duurzame samenwerkingen en een gezamenlijke aanpak met u, richting een circulaire toekomst.