Skip to main content

TONK verlengd tot en met 31 december!

Geschreven op dinsdag 16 november 2021

In Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas kunnen inwoners de TONK nog krijgen tot en met 31 december 2021. De drie gemeenten hebben besloten de TONK te verlengen. De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is een vergoeding voor woonkosten voor mensen die in financiële problemen zijn gekomen door de coronamaatregelen. 

Wie in september nog de TONK kreeg, heeft een brief gekregen. Daarbij zit een verklaring. Door die in te vullen kunnen mensen die dat nodig hebben, hun TONK eenvoudig verlengen. Ook nieuwe aanvragen zijn mogelijk. Echter alleen nog voor de maanden oktober tot en met december. Inwoners kunnen tot en met 31 januari 2022 de aanvraag doen.   

Lager inkomen door corona

Harriët Westerdijk, bestuurder van IJsselgemeenten: “We hebben de TONK verlengd, omdat er nog steeds mensen zijn met een lager inkomen door corona. Zeker nu er weer een nieuwe lockdown is. Dat kan gevolgen hebben voor het inkomen van een aantal van onze inwoners en daarom willen we hen ondersteunen.”

TONK is er voor ondernemers/zzp’ers maar ook voor werknemers die minder uren kunnen werken. Zij hebben daardoor misschien moeite om hun woonlasten te betalen. Het gaat om huur en hypotheek en gas, water en elektriciteit. De TONK kan een bijdrage in de kosten geven.

TONK

De vergoeding uit de TONK is maximaal € 750 per maand. Hoeveel iemand krijgt hangt af van de situatie. IJsselgemeenten kijkt hoe hoog de woonkosten zijn, het inkomen vóór corona en in oktober 2021 en wat iemand zelf nog kan betalen. IJsselgemeenten kijkt niet naar spaargeld, ander vermogen of bezit.

Meer informatie en aanvragen

Op www.ijsselgemeenten.nl/TONK staat meer informatie en het formulier voor aanvragen.

Het formulier is ook te krijgen bij de informatielijn van Sociale Zaken IJsselgemeenten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer 010 - 284 84 57  (van 8.00 tot 14.00 uur).